torstai 7. maaliskuuta 2013

Katseet vartaloon!



Kevätaurinko tuo jo lupauksia kesästä. Nyt on aika kääntää katseet vartalon ihoon!

Talvi ei rasita vain kasvojen ihoa. Vartaloniho vaatii myös huomiota näin keväällä, sillä kohta on kesä ja vaatteet kevenevät.
Vartalon iho on hiukan vahvempaa kuin kasvoilla. Koska se ei ole niin alttiina ulkoisille rasitteille, kuten pakkaselle ja UV-valolle (lukuunottamatta käsiä)
Iholla on samat tehtävät joka puolella vartaloa. Sen tehtävänä on: huolehtia lämmönsäätelystä ja -kosteustasapanosta, valmistaa D-vitamiinia sekä suojelella meitä vedeltä, -UV-säteiltä, -kuumalta ja -kylmältä, -haitallisilta aineilta ja microbeilta.

Kuiva vartalon iho tarvitsee kosteutta ja kuorintaa, jotta se näyttäisi tasaiselta ja kauniilta kesän auringossa.

1. Tarkista suihkusaippuasi.
Suihkusaippuoissakin on eroja. Toiset herkistävät ja ärsyttävät ihoa. Ihon ph on 4.0-5.6. Osa saippuista muuttaa ihon ph:ta. Iholla menee ph:n palauttamiseen normaaliksi 8h. Suosi hajusteettomia ja väriainettomia tuotteita. Silloin et suotta herkistä itseäsi allergiolle.

2. Kuori riittävän usein.
Iho kirkastuu ja tasoittuu. Kuorinta parantaa myös ihohengitystä ja verenkiertoa. Myös kosteus imeytyy paremmin. Kuorinta uudistaa ihoa ja tasoittaa pigmenttiä.
Pienet epäpuhtaudet pysyvät myös poissa. Samoin sisäänkasvavat ihokarvat. Kuorinta on todella tärkeää ennen itseruskettavia tuotteita. Vain silloin saat tasaisen lopputuloksen. Riittää kun vartalokuorinnan tekee kerran viikossa.

3. Kosteuta!

Valo ikäänkun "sammuu" kuivassa ihossa. Kosteutettu iho taittaa valoa kauniimmin ja siten myös näyttää upeammalta.
Levitä vartalovoide aina kostealle iholle heti suihkun jälkeeen. Silloin iho on vastaanottavaisin ja voide pääsee imeytymään syvemmälle ihoon. Kosteutettu iho on kimmoisa ja joustava. Arvet ja muut ihon epätasaisuudet korjaantuvat paljon nopeammin kosteutetusta ihosta.
Muista myös UV-suoja. Voit tarkistaa valon tekemät vauriot helposti Vertaa ihoaluetta, joka on aina vaatteilla suojattu, ihoalueeseen, joka on paljon valossa esim kädet tai decollette. Ero on huikea! Auringolta suojattu iho näyttää paljon nuoremmalta ja tasasemmalta. Paras keino ennalta ehkäistä ihon ikääntyminen on käyttää UV-suojaa. Muista UV-suojat myös käsivoiteissa ja vaihda vartalovoiteesi heti alkukesästä.


Terve iho näyttää ja tuntuu hyvältä!
Päästä varpaisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti