tiistai 23. joulukuuta 2014

Erikoiset miliumit

Hirvittävän monilla on ainakin joskus ollut miliumeja, mutta kuinka moni oikeasti tietää mitä ne on?
Milium eli luufinni. Nämä ovat yleensä 1-2mm läpimitaltaan olevia pieniä helmenvalkoisia näppyjä ihossa. Pääasiassa miliumeja ilmestyy kasvojen alueelle ja eniten niitä on silmien ympärillä, poskipäillä ja otsassa. Nämä näpyt eivät kutise tai punoita. Ne ovat lähinnä vain kosmeettinen haitta.
Miliumit ovat kuona-aine kertymiä mitä tulee aivan ihon pintakerroksen alle. Ihon alle muodostuu kivikova kuula sarveismassaa. Ne voi tuntea ja nähdä helposti. Näitä voi ilmestyä kaiken ikäisille ihmisille, jopa vastasyntyneille.
Hyvin monilla miliumeja tulee enemmän, jos iho on kuiva. Toisilla on niin voimakas taipumis näihin, ettei oikea kosteutuskaan ongelmaa poista, toki vähentää sitä selvästi.
Luufinnejä voi olla yksittäisiä tai niitä voi ilmestyä enemmänkin. Ihottuma-alueille tai arpiin voi myöskin tulla jopa isompiakin miliumeja.
Miliumit eivät sijaitse ihohuokosissa, vaan ihon pinnan alla. Tästä johtuen niitä ei pysty puristamaan pois. Niiden poistaminen onnistuu helpoiten kosmetologilla, esim kasvohoidon yhteydessä. Jotta milium saataisii pois ihosta, on ihoon tehtävä pieni reikä, mitä kautta tukkeuman saa pois. Kosmetologi saa tehtyä tämän siististi ja hygieenisesti, niin ettei iho ärry tai tulehdu.
Kovin lähellä silmää sijaitsevat miliumit poistaa silmälääkäri.
Poiston jälkee oikeat hoitotuotteet auttavat, etteivät ne tule heti uudestaan. Dermalogicalta parhaita ovat Intensive eye repair- silmänympärysvoide, Skin hydrating masque-kosteuttava naamio kasvoilleja silmänympäsrille ja Daily Microfoliant-hellävarainen kuorinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti